Köd

Köd
Megyek a hídon ahogy csak bírom de elnyel a táj hol senki se vár A lelkem is szürke látszik a füstje táplálom én is a misztikumot.

2011. március 26., szombat

Edith Piaf!

Edith Piaf


http://hu.wikipedia.org/wiki/Édith_Piaf


Aki ismer tdja jól, hogy én nagy Edith Piaf rajongó vagyok. A kis veréb, aki megváltoztatta Franciaország életét, és persze Európájét is. Amerikába annyira nem tudták értékelni....

Legszebb dalai: l'accordéoniste, non , je ne regrette rien, L'Hymne à l'amour, mon manège à moi, padam -padam, la vie en rose, mon dieu.... ( és így tovább )

A legszebb dalai közül sokat most kezdtek filmekbe rakni, mint pl: Eredet. ( ha jól tudom ) :D

Számomra nagyon fontos a zene, szóval Edith Piaf hangja és a film, ami szerint nagyszerű lett, tökéletesen bemutatja az életét. Szerintem az ember ugyan úgy áttudja élni az egészet, mikor meghal a boxoló ( Marcel Cerdan ) akibe nagyon szerelmes volt. Remekül bemutatják, hogy mennyire szenvedett, hogy érzett utána. Persze az is ki derül, amit a filmbe nem mutattak be, hogy Edith P. Marcel feleségét és gyerekit támogatta anyagilag, míg a gyerekek nem lettek nagykoruak.
A filmbe remekül bmutatják, hogy milyen gyerekkora volt, és mik történhettek még amit nem mutattak be nekünk a franciák.
1949-ben Marcel Cerdan meghalt repülő szerencsétlenségben, és ekkor Edith P. alkoholba fojtja bánatát, és ráfog szokni a drogra is. Ezzel az egész életét elcseszte.
Ettől eltekintve számomra akkor is a legnagyobb rancia énekesnő. :)


Énekesek rangsora: Francia: Edith Piaf
Amerikai: Louis Armstrong, Elvis Presley, Ella Fitzgerald
Görög: Maria Callas ( opera énekesnő )

Számomra a jazz, és a komoly zene a világ legszebb, legjobb muzsikája.

" Mert a zene az élet múzsája " / Elsa Moon /





3 megjegyzés:

  1. Itt már nagyon tönkre volt téve Piaf, olyan képet rakj ki amelyik bemutatja fiatalságának fényében, hogy úgy emlékezzünk rá :)

    VálaszTörlés
  2. Majd ha lesz egy saját blogod, és írsz E. P -ről akkor rakj ki róla jobb, szebb képet. :) Addig meg kus legyen, mert tudom, hogy TE írtad, sturmsoldat.

    Üdv: Blog írója.

    VálaszTörlés
  3. Akkor lessz saját blogom csak hogy azért hogy legyen:D
    És irni fogok a világ szörnyű titkairól, pl a tintahal izesitésü tengeralattjárókról:D

    VálaszTörlés